Beterschap kind

Beterschap kind
Een kind dat ziek is is altijd een nare situatie. Steun het kind door een leuk kaartje te sturen met een persoonlijke tekst erop om beterschap te wensen. Het is natuurlijk lastig om de juiste woorden te vinden om een ziek kind te ondersteunen. Daarom kun je in dit artikel handige voorbeeldzinnen vinden die je kunt gebruiken om een kind beterschap te wensen.

Algemene beterschapswensen voor een kind
Zoek je een geschikte tekst om te gebruiken op de kaart? Dit zijn een aantal algemene wensen voor beterschap voor een kind:

“Lieve …, wat een stomme ziekte. Je bent een sterke en stoere rakker en ik wens je dan ook ontzettend veel beterschap.”

“Wat ben jij een stoere meid/jongen! Van harte beterschap en laat de ziekte maar een poepie ruiken.”

“Beterschap lieve … . Ga er tegenaan en zet hem op!”

“Ik hoop dat je snel beter mag worden!”

Grappige kinderteksten voor beterschap
Het is zeker voor kinderen goed om te blijven lachen. Maak de tekst dan ook niet te zwaar en kies voor een kindvriendelijke en grappige tekst op de beterschapskaart

“Ik ben dan wel geen dokter, maar mijn medicijn voor jou is een dagelijkse dosis humor!”

“Mijn wens voor jou is maar klein, ik hoop dat je ontzettend snel weer de oude mag zijn.”

“Vee berenkracht en leeuwensterkte wens ik jou! Beterschap kleine vriend van me.”

Een leuke kaart
Voor kinderen zijn er speciale kaarten om beterschap te wensen. Kies dan niet voor een standaard kaart met “Beterschap!” erop, maar een kindvriendelijke kaart met een leuke afbeelding en grappige tekst. Wanneer het kind de kaart ontvangt, zal de gemoedstoestand direct verbeteren! Kies voor een grappige kaart dat echt geschikt is voor kinderen. Dan maakt de tekst die je erop schrijft ook een stuk minder uit.

Cadeautje opsturen
Je kunt naast een kaart met tekst, ook een klein cadeautje opsturen om beterschap te wensen. Kies voor een leuk kindercadeau waar de zieke echt wat aan heeft. Moet het kind tijdelijk in bed blijven liggen omdat het ziek is? Stuur dan een spannend kinderboek op of een leuke DVD. Van een lekkere zak snoep wordt iedereen een stuk sneller beter.

Een kind dat ziek is, is natuurlijk ontzettend ingrijpend en aandoenlijk. Laat weten dat je aan hem/haar denkt en dat je er voor het kind (en ouders) bent. Door een kaartje te sturen, fleur je het gezin helemaal op en met een passend cadeautje zorg je ervoor dat het kind nog sneller opknapt.